אף אחד לא אוהב ספאם, מכיוון שאני מנהל המון אתרים, והרבה פעמים מכותב גם למיילים מטפסי האתר, וקיבלתי המון המון דואר זבל. אז זהו, החלטתי להפחית את הספאם שהלקוחות שלי ואני מקבלים, באופן משמעותי.
שמתי לב, שהרבה מהמיילים ספאם שמתקבלים יש דברים דומים, הדוגמא הכי טובה זאת, איך לא, Eric jones הידוע לשמצה, שתמיד ממלא את שמו בשדה הטקסט.
יש עוד הרבה דברים דומים בין הספאם שנשלח, הרבה פעמים הם באים להציע שירותי SEO מסויימים וכו…
אז המחשבה הייתה לייצר פלאגין חינמי שיתן אפשרות להכניס ביטויים מסוימים לרשימה שחורה.
ובמידה והביטוי ימצא באותו השדה, הטופס ייתן שגיאת ספאם, ולא ישלח.
לאפשרות של הרשימה השחורה לפי סוג שדה, הוספתי עוד כמה אפשרויות עם הזמן וכך נוצר לנו התוסף, שמביא מגוון אפשרויות לחסום ספאם.
שימו לב, התקנת התוסף שלעצמו, אינה חוסמת ספאם, אלא נותנת מגוון דרכים לחסום אותו.
איך לחסום ספאם בעזרת התוסף Maspik?
נתקין את התוסף שנמצא בספריית התוספים של וורדפרס, נוכל לחפש בשורת החיפוש את השם של התוסף – Maspik, נלחץ על להתקין ולאחר מכן על להפעיל. ועכשיו יתווסף לנו תחת הלוח בקרה של הוורדפרס איבר נוסף לתפריט – Anti spam ולאחר שנלחץ על האיבר הזה, יפתח לנו עמוד ההגדרות הראשי של התוסף.
אז יש לנו בעמוד מספר אפשרויות שונות, אפרט אותם פה.
- נתחיל עם השדה הראשון שדה טקסט (type=text), שהוא שדה קלאסי למדי
אז בשדה נכניס בדרך כלל שמות שאנחנו רואים בטפסי ספאם שלנו, לדוגמה: Eric Jones
אפשר גם להכניס מספר ערכים במידה בצורה שכל ערך בשורה נפרדת.
מתי הטופס יחשב כספאם לפי הגדרה זאת? כאשר שדה הטקסט יהיה זהה לאחד מהביטויים בהגדרה זאת.
- האפשרות הבאה גם היא קשורה לשדה הטקסט שבה פשוט נוכל להגדיר כמות מקסימלית לאותיות.
אני אסביר, לפעמים ספאמרים שולחים פניה ארוכה בשדה זה, ממש שמים את כל התוכן שלהם במקום בשדה איזור תוכן בשדה ה טקסט, בגלל זה אנחנו ברוב המקרים יכולים להכניס פה מספר שבברור יותר ארוך מכל שם, אבל שלא נותן אפשרות להזין טקסט ארוך מדי בשדה זה. אני בדרך כלל ממלא את זה על 30 תווים.
- השדה הבא שלנו הוא שדה אימייל (type=email).
בשדה המייל שהוא ממש כמו שדה הטקסט, נכניס בדרך כלל מיילים שאנחנו רואים בטפסי ספאם שלנו, לדוגמה: [email protected]
אפשר גם להכניס מספר ערכים במידה בצורה שכל ערך בשורה נפרדת.
מתי הטופס יחשב כספאם לפי הגדרה זאת? כאשר שדה המייל יהיה זהה לאחד מהמיילים בהגדרה זאת.
*למשתמשים מתקדמים: אפשר להכניס גם ביטוי בפורמט ר'גאקס בשדה זה, לדוגמה: /\b[A-Z0-9._%+-]+@[A-Z0-9.-]+\.ru\b/
יחסם כל מייל שמסתיים ב ".ru".
*ר'גאקס חייב להתחיל ולהסתיים בסלש /
- השדה הבא הוא שדה אזור תוכן (textarea), שהוא השדה שהלקוחות בדרך כלל ממלאים את התוכן הפניה שלהם לבעל האתר. בשדה זה בדרך כלל הספאמרים ממלאים תוכן ארוך ושיווקי לרוב גם ממלאים מספר קישורים והצעות להנחות ולשירותי SEO וקידום בכללי.
ולפעמים גם בשפות שלא רלוונטיות לאתר שלנו, כמו סינית/רוסית/ערבית וכו…
אז בשדה איזור תוכן, בדומה לשדה הטקסט והמייל, נוכל להכניס ביטויים/משפטים שאנחנו מוצאים בדואר זבל(ספאם) שלנו.
השוני בשדה זה, הוא שהטופס יחשב כספאם לפי הגדרה זאת כאשר השדה יכיל אחד מהביטויים/משפטים בהגדרה זאת ולא דווקה יהיה שווה להם, הכוונה שאם בשדה זה נרשום את המילה "קידום" והיוזר מילה בשדה את המילה קידום אתרים, הטופס יחסם, ואם הוספתם את המילה "פרס" והיוזר מילה את המילה וורדפרס, הטופס יחסם גם כן.
לכן ננסה להשתמש בעיקר במשפטים שמוצאים בדואר זבל, ולא במילים בודדות, כי זה יכול לגרום לזה שמיילים טובים יחסמו לנו.
לאחר שדה אזור התוכן יש לנו עוד שלוש אפשרויות הקשורות לשדה זה.
הגבלה של מספר הלינקים, שפה הכרחית, ושפה אסורה.
- הגבלה של מספר הלינקים בשדה אזור הטקסט היא הגדרה חשובה, אני מציע למלא שם 1 או 2.
לדוגמה במידה ותרשמו 1 והשדה יכיל יותר מ 1 לינקים אז הוא יחשב כספאם.
- האפשרות של שפה הכרחית, מאפשרת לנו לבחור שם של שפה או באותיות באנגלית בלבד הטופס יחשב כספאם, כי השפה שום שפה נחוצה לא קיימת הטופס.
- האפשרות של שפה חסומה, מאפשרת לנו לבחור שפות שאסור שהיו בכלל בשדה זה.
לדוגמה אם אני רואה שאני מקבל הרבה ספאם עם אותיות בסינית ואני יודע שהלקוחות שלי לא אמורים לשלוח לי פניות בשפה הסינית, אני יכול להכניס Han כשפה חסומה. - לאחר איזור התוכן יש לנו את שדה טלפון (type=tel), אפשרות זאת לרוב מתאימה למשתמשים מתקדמים.
שדה זה נבנה קצת שונה מהשדות האחרים והוא נותן את האפשרות להזין פורמטים מאושרים למספרי טלפון, הפורמטים צריכים להיות מוזנים בפואמט רג'אקס.
אפשר להזין מספר פורמטים כל פורמט בשורה נפרדת.
באו ניתן דוגמה למספר טלפון ישראלי (את הדוגמה לקחתי מהאתר הזה: https://regex101.com/r/jiSGUV/1)
/^(?:(?:(\+?972|\(\+?972\)|\+?\(972\))(?:\s|\.|-)?([1-9]\d?))|(0[23489]{1})|(0[57]{1}[0-9]))(?:\s|\.|-)?([^0\D]{1}\d{2}(?:\s|\.|-)?\d{4})$/ (שימו לב כל הפורמת הזה הוא שורה אחת, גם אם הוא מתפרס על כמה שורות)
אז במידה ויוזן בטופס יצירת קשר שלנו מספר טלפון שלא עונה על הפורמט הזה, הטופס לא ישלח ושגיאת ולידציה תופיע למשתמש.
- האפשרויות הבאות הם להכניס לרשימה שחורה כתובות IP, לחסום פניות ממדינות מסויימות או לחלופין לאפשר פניות רק ממדונות ספציפיות.
הכנסת כתובות IP לרשימה שחורה זה אפשרות מובנת, ואין כלכך מה להסביר.
פשוט מכניסים כתובות IP שאתה מזהה כספאם, אפשר להכניס כמה כתובות, כל כתובת בשורה נפרדת.
האפשרות של המדינות היא טיפה יותר מורכבת ויש לה שני אפשרויות הפוכות לגמרי.
1. רשימת מדינות לחסימה, זאת אומרת, שכל המדינות שתכניסו בשדה זה יהיו חסומות, ובמידה ומישהו ינסה למלא טופס יצירת קשר מהמדינות הללו, הטופס לא ישלח והמשתמש יראה שגיאת ולידציה.
2. האפשרות השניה היא (ע"י סימון האופציה בכפתורי הרדיו) היא לאפשר מילוי הטופס רק ממדינות הרשומות מטה, זאת אומרת שכמו בדוגמה המצורפת בתמונה פה, רק פניות מתאילנד, גרמינה וישראל יתקבלו, כל שאר המדינות? יחסמו. אפשרות זאת מתאימה לרוב לעסקים מקומיים שגם ככה אין להם פניות מחו"ל בדרך כלל, ומומלץ להם פשוט למלא שם israel וזהו, נגמר הספאם - והאפשרות האחרונה היא לחסום פניות בטפסי אלמנטור שאין להם כתובת מקור הגעה, אפשרות זאת היא בטוחה מאוד ואין מה לחשוש לסמן אותה, פשוט, מסיבה שלא ברורה לי עדיין איך, לפעמים הבוטים של הספאם ממלאים איך שהוא את הטופס ללא מקור הגעה, אז ע"י בדיקה אפשר לבדוק אם יש מקור, ואם אין, פשוט להקפיץ שגיאת ולידציה.
11. האפשרות האחרונה היא תוכן השיגאת ולידציה, זאת אומרת, שהטופס לא נשלח, בגלל שאנחנו חושדים שהוא ספאם ע"פ כל ההגדרות שמלאנו פה, מה יהיה כתוב בשגיאת ולידציה? אז כמו שאתם רואים, יש תוכן ברירת מחדל, שאומר "נראה כמו ספאם, נסה לנסח מחדש או לפנות אלינו בדרת אחרת", את ההודעה הזאת תוכלו לשנות לכל מה שתרצו.
אז סקרנו את רוב האפריות של התוסף, אני כל הזמן חושב על אפשרויות אחרות ונוספות להכניס לתוסף, אז יכול להיות שבינתיים העמוד נראה קצת שונה ואולי יש עוד אפשרויות.
מה עוד יש לנו בתוסף חסימה הספאם?
אז ככה, כל פעם שאנחנו מצליחים לחסום ספאם עם האפשרויות של התוסף, המידע של הפניית ספאם נשמר ביומן הספאם של התוסף,ושם נוכל להתבונן על הספאם שאנחנו מקבלים ואולי להסיק עוד מסכנות או אולי לראות שם פניות שאנו כן מעונינים לקבל וככה נבין למה מאיזו סיבה הם נחסמו ונוכל לדייק את ההגדרות שלנו.
דבר נוסף שיש בתוסף זה החיבור האתר ל API של ספאם, אפשרות זו מצריכה לרכוש רשיון בתשלום מכיוון שהאפשרות הזאת ממש חדשה, ואני מעוניין שאנשים ינסו אותה אני אצרף פה למטה קופון ל 10 קונים ראשונים ב 95% הנחה!! כמובן שההנחה הזאת לא תחזור =) .
האופציה של ה- API תיתן לכם את האפשרות למלא עמוד הגדרות כמו שהסברנו עכשיו מאתר ה API ולקרוא לו כל פעם מחדש ובקלות מאתרים שלכם, זאת אומרת, במידה והינכם מנהלים יותר מאתר אחד ואתם רוצים לחסוך זמן למילוי השדות ולחשוב כחל פעם מחדש על המילים שאותם צרצו לחסום, תוכלו פשוט למלא את ההגדות פעם אחת ולהשתמש בזה בכל האתרים שלכם.
תוכלו גם ליצור מספר APIs לסגנונות של אתרים שונים וככה לקרוא כל פעם ל API המתאים, אפילו תוכלו לקרוא למספר API שונים וככה התוסף יחבר בין כל ההגדרות, במידה ויהיו הגדרות סותרות, ההגדרות שנמצאות בעמוד בתוסף באתר יהיו בעלות חשיבות רבה יותר.
קופון 95% הנחה (5% דמי רצינות (= ) לרכישת רשיון לאפשרות API ל 10 רכישות ראשונות בלבד- elementorisrael95
את הרישיון, אפשר לרכוש כאן – https://shop.siteix.co.il/ ובאתר הזה תוכלו למלא גם עמוד הגדרות משלכם וגם להסתכל בעמודים שמשתמשים אחרים יצרו.
אני מזכיר, השימוש בתוסף הוא חינם לגמרי, רק יצירת הרשיון עולה כסף והיא לא הכרכית, ע"י תמיכה שלכם בי אוכל להמשיך לתחזק את התוסף ולהמשיך לשפר אותו.
אשמח לשמוע על רעיונות נוספים לחסימת ספאם או לשמוע איך החוויה שלכם מהשימוש בתוסף ועצות לדרך, ובמידה ומצאתם טעות, אשמח או באג, אשמח שתרשמו לי גם.
מוזמנים ליצור איתי קשר בפייסבוק https://www.facebook.com/yonifre/
או באתר שלי https://siteix.co.il/
העמוד הרישמי של התוסף בספריית התוספים של וורדפרס – https://wordpress.org/plugins/contact-forms-anti-spam/
4 Responses
ניראה שזה עובד פצצה בנתיים תודה
אהבתי תודה עובד לגמרי
אהבתי מאוד, עובד מצוין!
תודה